Hoe organiseer ik een kindvriendelijk trouwfeest?

 • Delen

Hoe organiseer ik een kindvriendelijk trouwfeest?


Wil je een kindvriendelijk trouwfeest organiseren of twijfel je nog of dit wel een goed idee is? Dan zit je op de juiste pagina. Laten we eerlijk zijn: slechte ervaringen met kinderen die aanwezig zijn hebben we allemaal wel eens meegemaakt, de kinderen thuislaten lijkt in de eerste instantie de beste oplossing. Maar waar blijft het plezier dan zonder de kapoentjes?


Gelukkig hebben wij wel trouwfeesten mee kunnen organiseren waarbij dit wel een succes geweest is.

Zo zijn we ervan overtuigd dat men met kleine aanpassingen de trouwfeesten zeer kindvriendelijk kan maken. Daarom zijn we eens onze boeken ingedoken om de beste tips en tricks voor jullie hieronder samen te vatten.

 1. Nodig een oppas uit.
 2. Heb naast de normale catering ook een kindermenu.
 3. Kleurbundel
 4. Kleine cadeaus voor de kinderen.
 5. Een speelzone (spelletjes, springkasteel,...)
 6. Kinderanimatie
 7. Gids voor de ouders
 8. Verschillende ruimtes (age-based)

Wat te vermijden? Er is wel één scenario dat we absoluut moeten vermijden: kinderen uitnodigen en hen niets aanbieden. Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en hun energie te uiten. Als je dit van hen wegneemt, wordt het minder aangenaam voor hen én ook voor de ouders natuurlijk. Als je hiervoor de mogelijkheden niet hebt, dan raden we jullie aan om de kinderen simpelweg niet uit te nodigen.


Subscribe

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Krijg maandelijks allerlei weetjes en de laatste trends gratis in je mailbox. De eerste 500 inschrijvingen krijgen een korting op één van onze diensten naar keuze.

 • Privacy Policy
 • Cookie Policy
 • Algemene Voorwaarden