Hoe bedwing ik mijn stress tijdens mijn trouwfeest?

  • Delen

Helaas hebben we geen magische woorden of rituelen die de stress volledig zullen wegnemen. Maar we kunnen je wel een aantal zaken aanraden die de stresshormonen toch een pak zullen verminderen.


Planning
Een goede planning zorgt natuurlijk voor minder stress. Als je op voorhand al weet dat alle groene vinkjes van de planning al aangevinkt zijn, dan weet je als koppel gewoon dat alles in orde is. En dat er nog één ding te doen valt en dat is genieten.


Stel prioriteiten
Met zo’n grote organisatie als een trouwfeest kan het wel zijn dat bepaalde zaken minder snel verlopen of zelf vergeten worden door de dag heen. Daarom raden wij als Weddingexpert aan om prioriteiten op te stellen voor uw trouwdag. Wat zijn de zaken die we 100 procent niet mogen vergeten? Een dans met de papa? Een gesprek met de genodigden? Een nummer dat absoluut moet gedraaid worden door de dj? Probeer met diensten te werken die je kunt vertrouwen. Vertrouwen in de crew zal veel stress en druk wegnemen van jullie schouders. Voor meer info over hoe je juist de beste diensten kun selecteren, kunt u onze blog hierover lezen.

Samenwerken met vrienden die je kunnen helpen.
Het is uw grote dag, uw vrienden en familie zullen u graag helpen en betrokken willen worden bij de planning. Door hulp te krijgen van mensen die u vertrouwt, verdeelt u de stress en staat u sterker in uw schoenen om door deze periode te komen.


Geen kleine taakjes meer tijdens de trouwdag.
Een veelvoorkomende scenario dat we meemaken is dat de bruidsparen de dag zelf nog opdrachten hebben klaarliggen voor zichzelf. Het zijn dan vaak ‘kleinere ‘ taken, maar deze zorgen wel voor extra last. Wij raden aan om de dag zelf helemaal geen taken meer op te nemen. De dag zelf, is het genieten.


Duid een coördinator aan

‘Probeer zoveel mogelijk zelf te doen’ is een uitspraak die we ten zeerste tegenspreken bij Weddingexpert. Vrienden, familie of weddingplanners zijn er om jullie doorheen de dag te helpen.
Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat het bruidspaar de to-dolijsten of andere zaken opvolgt. Daarom raden we aan om iemand binnen de familie of vriendenkring als organisatorisch verantwoordelijke aan te duiden. Zij zorgen dan voor de opvolging van de zaken.


Ontbijten

Een trouwdag is inderdaad een erg lange dag. En je wilt niet dat je grommende maag de show steelt. Begin de dag met een goed ontbijt en neem de tijd om doorheen de dag wat proteïnen en lichte koolhydraten of fruit te eten, ook al heb je geen honger.


Perspectief

Als alles gezegd en gedaan is, trouw je met de liefde van je leven en komen al je favoriete mensen samen om je te steunen en te vieren. Houd dit tijdens het hele proces in gedachten en concentreer je erop wanneer je de stress voelt binnensluipen. Het is het enige dat er echt toe doet! Probeer ook in te zien dat je niet de eerste persoon bent die trouwt, so chill!


Een moment voor julliezelf

Om het moment volledig te kunnen meemaken  moet je tijdens het feest ook tijd maken om met je partner -al duurt het maar 5 of 10 minuten- eens te kletsen. Neem ergens eens de tijd om naar een kleedkamer of een andere plaats te gaan. Of als jullie de auto moeten nemen, dan is het misschien goed om dit alleen met jullie tweetjes te doen. Zo heb je eens de tijd om te praten over het feest, jullie ‘big-moment’ en zo kunnen jullie jullie enthousiasme delen met elkaar.
Subscribe

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Krijg maandelijks allerlei weetjes en de laatste trends gratis in je mailbox. De eerste 500 inschrijvingen krijgen een korting op één van onze diensten naar keuze.

  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Algemene Voorwaarden